Partners | Lenos BTW

Paul Lenos

Paul Lenos, oprichter van LENOS-VAT & Customs Lawyers, is geboren in 1959. Hij was btw controleur van 1980 tot 1986 bij de belastingdienst in Den Haag. In 1986 trad hij in dienst bij 'Kammer Luhrmann' Belastingadviseurs in Amsterdam en Den Haag als btw-manager. In maart 1989 besloot hij zijn eigen specialistenkantoor op te richten in Den Haag, welk kantoor nu bekend is als LENOS-VAT & Customs Lawyers.

Paul treedt vaak op als spreker op seminars over de Nederlandse en Europese btw en heeft vele artikelen gepubliceerd in diverse fiscale vakbladen. Hij is onder andere mederedacteur van "BTW-Bulletin".

Paul heeft als hobbies pistoolschieten, golf en rallyrijden met zijn Morgan.

Paul is afgestudeerd aan de EUR, civiel recht en spreekt vloeiend Engels en Duits.

-

Michael van de Leur

Michael van de Leur is geboren in 1954. Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden is hij sinds 1980 werkzaam geweest als inspecteur bij de inspectie Douane en Accijnzen. Daarna werkte hij bij Loyens & Volkmaars waar hij in 1991 partner werd. In 1997, vertrok Michael als zelfstandig btw-specialist om in 2002 samen te gaan met LENOS, vanaf 2005 als partner.

Michael adviseert diverse nationale- en internationale bedrijven, non-profit organisaties en overheidsinstellingen. Naast de btw richt hij zich op de heffing van overdrachtsbelasting, invoerrechten en accijnzen. Hij heeft vele artikelen geschreven over de btw en is onder andere lid van the Editorial Board of the International VAT Monitor dat wordt gepubliceerd door the International Bureau of Fiscal Documentation.

Michael spreekt vloeiend Engels en Frans.

-

Ed van den Elsen

Ed van den Elsen (1953) begon zijn carriere in 1975 als btw-controleur bij de inspectie omzetbelasting te Rotterdam. Daar kwam hij in contact met Paul. In 1979 stapte hij over naar De Boer & Van Keulen (later  PWC) en in 1996 trad hij in dienst van BDO om daar het vaktechnisch buro op te zetten. In 2006 werd hij director Kennismager Verbruiksbelastingen bij Deloitte en was hij voor de btw-groep verantwoordelijk voor het kennismanagement en trainingen. Eind 2011 is Ed als partner voor LENOS komen werken en is hij het vaktechnisch geweten van de club en verzorgt hij de opleidingen en publicaties in diverse vakbladen.

Alle partners verrichten hun werkzaamheden namens Lenos c.s. BV

Cursussen en opleidingen

Bent U op zoek naar een training voor uzelf of uw medewerkers, een seminar of een docent? Wij kunnen dat voor U verzorgen.

Bekijk cursussen en opleidingen

BTW alarm

Het btw alarm informeert U direct over belangrijke onderwerpen. Zo wordt U op tijd gei╠łnformeerd over nieuwe regels of wijzigingen.

Helpdesk

Heeft U in uw werk veel te maken met btw en regelmatig behoefte aan hulp, laat ons dan als vaste vraagbaak optreden om U te helpen.

Ga naar de helpdesk