BTW voor in de praktijk 16 PE punten | Lenos BTW

Onze BTW-master class is een tweedaagse cursus waar we alle aspecten van de btw behandelen. Onder andere komen onderwerpen als aftrek van voorbelasting, het ondernemerschap, internationale handel en dienstverlening, administratieve vereisten en de facturering, wat te doen bij controle, vrijstellingen, btw en overdrachtsbelasting in verband met (ver)bouw, verkoop en verhuur van vastgoed aan de orde. We sluiten zo veel mogelijk aan bij de praktijk en overladen U niet met overbodige theorie. U hebt volop gelegenheid uw eigen situaties voor te leggen en antwoord te krijgen op uw vragen. Omdat deze cursus bijzonder interaktief is, proppen we de zaal niet vol, maar hanteren we een maximum van 12 deelnemers. De kosten bedragen normaal 995 Euro per persoon exclusief btw (praktijkboek, lunches en drankjes inbegrepen). Komt U met 2 of meer personen dan bedraagt de prijs 950 Euro per persoon. Kunt U de btw niet verrekenen, dan hebben wij een speciale regeling voor u. Vanwege de crisis en om het voor u toch betaalbaar te houden, kunnen we met deelnemers uit het MKB speciale prijsafspraken maken. Onze lokaties zijn op ons kantoor te Zierikzee en zalencentrum de "Vissershang"  te Hank (centraal gelegen in het land van Heusden).

De cursus is gericht op de belastingadviseurs, accountants, administrateurs, controllers, fiscalisten, btw-specialisten, bedrijfsjuristen, maar ook de ondernemers zelf. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname. De cursus is NBA en RB geaccrediteerd en geeft recht op 16 PE (studie)punten.

Een paar vragen om te beoordelen of de cursus interessant is voor u:

 • Verkoopt het bedrijf goederen en/of diensten aan klanten in andere EU-landen (zgn. Intracommunautaire transacties)? Dan krijgt u te maken met het aantonen van de verzending naar het buitenland, onderzoek naar het bestaan van de afnemer zelf en diens btw-nummer en listings. Bent u van de spelregels op de hoogte?
 • Bent u volledig op de hoogte van de nieuwe regeling inzake oninbare vorderingen?
 • Past u in het kader van uitvoer of diensten het btw 0%-tarief toe? Is het tarief terecht toegepast en kunt u het aantonen?
 • Hebt u te maken met vrijstellingen? Is dat terecht en hoe gaat u dan om met de voorbelasting?
 • Worden er kosten (in rekening courant) zonder btw doorbelast? Mag de heffing inderdaad achterwege blijven of is er toch sprake van belastbare diensten?
 • Weet u alles over de nieuwe regels van (elektronisch) factureren en e-commerce binnen de EU?
 • Weet u alles over de aan- en verkoop van onroerend goed en de verhuur daarvan?
 • Weet u hoe u om moet gaan met de btw op privé gebruik personenauto, de kantineregeling en overige personeelsvoorzieningen?
 • Weet u hoe de diverse margeregelingen werken en wat u moet doen om nagatieven marges in het jaar en over de jaren heen te verrekenen?
 • Weet u alles over de btw op zonnepanelen?
 • Verwacht u een btw controle van de belastingdienst? Bent u erop voorbereid?
 • Bent u verantwoordelijk voor het opstellen en indienen van de Btw-aangifte, ICP en/of Intrastat? Voelt u zich op uw gemak?
 • Weet u welke boetes u kunt oplopen en hoe u moet suppleren?

Indien u deze vragen (gedeeltelijk) met "nee" of "weet niet" beantwoordt en wilt u toch alles over deze onderwerpen weten, dan is de master class BTW voor in de praktijk beslist wat voor u. De cursus is bedoeld voor iedereen die zijn klant hierover moet informeren of verantwoordelijk is voor het opstellen en indienen van de Btw-aangifte.

Hoewel de btw zeer complex is, leggen wij u alles uit en kunt u met een gerust hart uw aangiften indienen.

De eerstvolgende cursus is medio september 2018 te Hank (Vissershang 2) van 09.00 uur tot 18.00 uur. Wij laten u niet met een lege maag in de auto stappen; voordat u vertrekt serveren wij u een kleine snack en/of een kop soep. Voor inschrijving van een van de cursussen kunt U een e-mail sturen naar Ed van den Elsen.

Cursussen en opleidingen

Bent U op zoek naar een training voor uzelf of uw medewerkers, een seminar of een docent? Wij kunnen dat voor U verzorgen.

Bekijk cursussen en opleidingen

BTW alarm

Het btw alarm informeert U direct over belangrijke onderwerpen. Zo wordt U op tijd gei╠łnformeerd over nieuwe regels of wijzigingen.

Helpdesk

Heeft U in uw werk veel te maken met btw en regelmatig behoefte aan hulp, laat ons dan als vaste vraagbaak optreden om U te helpen.

Ga naar de helpdesk